۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۲ فروردين

سرپرست دانشگاه اصفهان: سرمایه‌گذاری خیرخواهانه در عرصه پژوهش، راهبردی مهم برای توسعه مرزهای دانش است

درآیینی با حضور سرپرست دانشگاه اصفهان همراه با جمعی از روسای پیشین دانشگاه، معاونان، روسای دانشکده‌ها و خیران، فاز نخست ساختمان دکتر قیصری افتتاح شد. دکتر رکنی‌زاده با تأکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری در پژوهش، سرمایه انسانی را ارزشمندتر از منابع طبیعی دانست.


به گزارش پایگاه خبری دانشگاه اصفهان، در روز سه‌شنبه 14 اسفندماه_ در آخرین روزهای سال 1403_ مراسم افتتاحیه فاز اول ساختمان دکتر قیصری در دانشگاه اصفهان با حضور جمعی از برجستگان دانشگاهی و خیران علم و فرهنگ برگزار شد. این رویداد مهم که با همت بنیاد حامیان دانشگاه و مجمع خیرین دانشگاه‌ساز به سرانجام رسید، نشان از تعهد و مشارکت گسترده جامعه دانشگاهی در توسعه زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی دارد. حضور دکتر رسول رکنی زاده سرپرست دانشگاه اصفهان، دکتر حسین هرسیج، دکترهوشنگ طالبی و دکتر محمدحسین رامشت (روسای اسبق دانشگاه)، دکتر امیر رحیمی معاون اداری و مالی دانشگاه، دکتر عطائی رئیس دانشکده فنی و مهندسی، دکتر موسوی رئیس هیات مدیره مجمع خیرین، دکتر قائم فرد مدیرعامل بنیاد حامیان، جمعی از اعضای هیات علمی و خیرین دانشگاه ساز، اهمیت این رخداد را دوچندان کرد و نوید بخش گام‌های بلندی است که در مسیر توانمندسازی و پیشرفت آموزش عالی برداشته می‌شود.

دکتر رسول رکنی‌زاده، سرپرست دانشگاه اصفهان، در این مراسم به تبیین اهمیت سرمایه‌گذاری خیرخواهانه در حوزه تحقیقات و پژوهش پرداخت و نقش بنیادها و نهادهای خیریه را در پیشبرد مرزهای دانش برجسته کرد.

وی با اشاره به تحولات اقتصادی جهان، امر خیر را یکی از بخش‌های مهم اقتصاد جهانی دانست و تصریح کرد: در عصر حاضر، امر خیر وارد عرصه پژوهش‌های خطرپذیر شده است؛ عرصه‌ای که دولت‌ها معمولاً کمتر در آن  سرمایه‌گذاری می‌کنند.

دکتررکنی‌زاده به  اهمیت زیرساخت‌های فیزیکی اشاره کرد، ولی محتوای درونی مراکز علمی را اصل اساسی دانست و افزود: ساخت ساختمان‌ها مهم است، اما محتوای درون آنها اهمیت اصلی را دارد. امروز، عرصه تحقیقات جهانی بسیار گران‌قیمت، رقابتی و پرهزینه شده است.

وی به عنوان نمونه به ارزش بالای دانش فنی اشاره کرد و گفت: برخی قطعات کوچک به دلیل ابتنای آنها بر دانش فنی معادل هزاران بشکه نفت قیمت دارند. این ارزش  حاصل سال‌ها تمرکز و سرمایه گذاری  برای تولید دانش است.

سرپرست دانشگاه اصفهان همچنین به نقش بنیادهای بزرگ جهانی در این زمینه اشاره کرد و نمونه بارز آن را موسسه هاروارد با سرمایه 53.2 میلیارد دلاری برشمرد که تمرکز اصلی آن بر سرمایه‌گذاری در دانش و پژوهش است.

دکتر رکنی‌زاده بر ضرورت توجه به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های تحقیقاتی و پژوهشی تأکید کرد و آن را راهبردی اساسی برای پیشرفت علمی و فناوری دانست.

سرمایه انسانی، ارزشمندتر از منابع طبیعی

سرپرست دانشگاه اصفهان، در سخنان خود بر اهمیت حفظ و توسعه سرمایه انسانی تأکید کرد و آن را ارزشمندتر از منابع طبیعی دانست. وی با نگاهی آینده‌نگر، ضرورت توجه خیران و صاحبان اندیشه را به  توسعه نهادهایی که امکان بهره برداری از این نیروی انسانی ارزشمند را دارند، مورد تأکید قرار داد.

دکتررکنی‌زاده با اشاره به اهمیت سرمایه انسانی، تصریح کرد: نیروی انسانی، گران‌بهاتر از چاه‌های نفت ماست. وی راهکارهای حفاظت از این سرمایه عظیم را در مسیرهایی همچون کارآفرینی، اشتغال، تحقیقات پیشرو و توسعه مراکز علمی می‌داند.

وی همچنین خواستار همکاری تمامی ذی‌نفعان، اعم از صاحبان ثروت، قدرت و دانش، برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های تحقیقاتی و دانش‌های فنی شد. هدف اصلی از این رویکرد، تأثیرگذاری بر اقتصاد کشور و تعالی نسل جوان عنوان شد.

سرپرست دانشگاه اصفهان با ادای احترام به دکتر موسوی و قدردانی از مدیران دانشگاه، بر اهمیت ایجاد میدان‌های فعالیت برای نقش‌آفرینی انسان‌های خلاق و خیّر تأکید کرد. وی ابراز امیدواری کرد که در آینده‌ای نزدیک، شاهد جشن سرمایه‌گذاری در حوزه‌های دانش‌آفرینی و تحقیقاتی کشور باشیم.

نقش خیران در توسعه و اعتلای دانشگاه اصفهان

دکتر حسین هرسیج، رئیس سابق دانشگاه اصفهان، نیز به اهمیت انفاق و نقش خیران در پیشرفت دانشگاه اشاره کرد و با تبیین مفهوم انفاق، آن را روشی برای پرکردن خلاهای موجود در نهادهای آموزشی دانست که می‌تواند تحولی اساسی در توسعه علمی و فیزیکی دانشگاه ایجاد کند.

وی در همین راستا ادامه داد: انفاق فراتر از کمک مالی، یک حرکت ارزشمند اجتماعی است که ریشه در علاقه و دوستی دارد. رئیس سابق دانشگاه اصفهان به نقش برجسته خیران در پر کردن شکاف‌های موجود در دانشگاه اشاره کرد و خاطرنشان کرد: بدون همت این افراد، دانشگاه اصفهان هرگز به اعتبار کنونی خود نمی‌رسید.

وی در بخشی از سخنان خود، از دکتر موسوی به عنوان «آهنربایی» یاد کرد که توانسته است با جذب و همدلی، جمعی از نیکوکاران و اساتید را گرد هم آورد. رئیس سابق دانشگاه اصفهان تأکید کرد که موفقیت دانشگاه محصول تلاش جمعی است که در آن هر فرد، از جمله خیران، اساتید و مدیران، نقشی کلیدی ایفا می‌کنند.

دکتر هرسیج همچنین بر ضرورت شناسایی مستمر نیازهای دانشگاه و ایجاد ارتباط مؤثر میان مدیریت و خیران تأکید داشت. به گفته وی، هدف نهایی، ارتقای جایگاه دانشگاه اصفهان در سطوح ملی و بین‌المللی است.

وی در پایان، با ادای احترام به روح درگذشتگانی که در مسیر توسعه دانشگاه تلاش کردند، بر تداوم این حرکت ارزشمند تاکید  و از همه دست‌اندرکاران و خیران قدردانی کرد.

شایان ذکر است در این نشست دکتر رامشت رییس سابق دانشگاه نیز تاسیس مجمع خیرین دانشگاه ساز را ابتکاری فوق العاده دانست که خیرین نیک اندیشی مانند حاج آقا صیرفیان مدیریت آن را عهده دار بودند و خدمات شایسته ای را انجام دادند.

دکتر طالبی از دیگر روسای سابق دانشگاه نیز ضمن اشاره به تاریخچه تاسیس دانشگاه اصفهان تصریح کرد: دانشگاه اصفهان در سال 1365 از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان جدا شد و بعد از این اتفاق تقریبا هیچ فضای کالبدی مشخصی نداشت زیرا ساختمان ها به صورت سوله ای تاسیس شده بود . بیشتر ساختمان های دانشگاه از سال 1365 توسط خیرین دانشگاه ساز ساخته شده است. به غیر از ساختمان ادبیات، شیمی،کتابخانه مرکزی و فیزیک که ردیف بودجه دولتی داشتند بقیه ساختمان ها به همت خیرین ساخته شده است .وی از افرادی که در سازندگی دانشگاه نقش موثری داشتند تشکر و قدردانی کرد.

دکتر موسوی رییس مجمع خیرین نیز با بیان این که،انجام کار خیر یک نوع توفیق الهی می خواهد تصریح کرد: خداوند امور خیر را به دست افرادی که دوست دارد می سپارد. بنابراین خیرین از مقربین درگاه خداوند هستند و اجر و پاداش الهی نصیب آن ها خواهد شد.

 
 
 
تاریخ:
1403/12/15
تعداد بازدید:
231
منبع:
Powered by DorsaPortal