گروه مهندسي نرم افزار

جلسه دفاع از پايان نامه كارشناسي ارشد- محمدحسين رستمي جليليان

ارائه روشي براي مهاجرت سرويس در مجازي‌سازي مبتني بر كانتينر در رايانش مهي

 

جلسه دفاع از پايان‌نامه كارشناسي ارشد مهندسي  كامپيوتر - مهندسي نرم‌افزار

عنوان پايان‌نامه: ارائه روشي براي مهاجرت سرويس در مجازي‌سازي مبتني بر كانتينر در رايانش مهي
  
استاد راهنما: دكتر زماني فر
استاد داور داخل: دكتر راجي
استاد داور خارج: دكتر زالي
پژوهشگر: محمدحسين رستمي جليليان
تاريخ برگزاري: 98/10/28  ساعت08:00
مكان برگزاري: تالار دانشجو 
 
 چكيده:
 در گذشته‌اي نه‌چندان دور رايانش ابري معرفي گرديد تا پشتيباني براي رايانه‌ها و اينترنت اشيا باشد و توان پردازشي و ذخيره‌سازي آن‌ها را بالا ببرد و توانمندي‌هاي جديد و بيشتري ايجاد نمايد. پس از مطرح‌شدن مفاهيم جديد و كاربردهايي نظير واقعيت افزوده و تعامل بلادرنگ دستگاه‌هاي هوشمند، رايانش ابري به‌تنهايي جوابگوي ممكن ساختن آن‌ها نبود و خلأ وجود يك راه‌حل جديد احساس مي‌شد.

براي حل مشكلاتي نظير نياز به پاسخ بسيار سريع از طرف سرور براي برخي كاربردها سيسكو رايانش مهي را معرفي نمود تا به‌عنوان الگويي جديد، نيازهاي خاص را پوشش دهد. از اهداف اصلي مه كه همان ابر ولي در فاصله نزديك است، آوردن سرورها به مكاني است كه به آن‌ها نياز است. نزديك شدن سرورها به لبه شبكه يعني جايي كه مشتري‌ها قرار دارند باعث به وجود آمدن مزيت‌ها و چالش‌هاي مختلفي مي‌شود. هردوي رايانش ابري و مهي براي خدمات‌رساني، از مجازي‌سازي استفاده مي‌كنند و اين كار معمولاً در قالب ماشين‌هاي مجازي يا مجازي‌سازي سطح سيستم‌عامل كه هر واحد آن يك كانتينر ناميده مي‌شود انجام مي‌گيرد.

دستگاه‌هاي متحرك كه از سرورهاي مه سرويس مي‌گيرند نزديك بودن سرور و پايين بودن تأخير ارتباط كه مبناي معرفي رايانش مهي است را به چالش مي‌كشند. با حركت مشتري ممكن است اين فاصله افزايش يابد و تأخير ارتباط از حد قابل‌تحمل كه با توجه به كاربرد تعيين مي‌شود عبور كند. راه‌حل موجود براي اين مشكل، مهاجرت سرويس به يك سرور نزديك به محل جديد مشتري است تا مادامي‌كه مشتري در محدوده پوشش دهي سرورهاي مه قرار دارد، از تأخير ارتباط پايين بهره ببرد. مهاجرت سرويس با انتقال زيرساخت مجازي‌سازي (ماشين مجازي يا در اينجا كانتينر) به سرور مقصد انجام مي‌شود. در اين زمينه تحقيق‌هاي مختلفي موجود است اما چالشي كه كمتر مورد توجه قرار گرفته است در دسترس نبودن سرويس هنگام مهاجرت است. اين قطعي سرويس براي كاربردهايي كه آن‌ها را حساس به تأخير مي‌ناميم قابل‌توجه است و كيفيت سرويس و كيفيت تجربه كاربر از سرويس را تحت تأثير قرار مي‌دهد.
 
 
 
تاریخ:
1398/10/22
تعداد بازدید:
488
منبع:
Powered by DorsaPortal